Το Κέντρο Ημέρας Αλκυόνη σε συνεργασία με τους Medical Volunteers International e.V. θα παρέχει καθημερινά 200 γεύματα, εμφιαλωμένο νερό, άλλα μη βρώσιμα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και είδη ένδυσης σε άστεγους πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Το φαγητό και τα υπόλοιπα είδη θα παραλαμβάνουν από το Κέντρο Ημέρας η ομάδα των MVI, η οποία θα πραγματοποιεί την διανομή. Επίσης θα παραλαμβάνει ρούχα των ωφελούμενων που είναι προς πλύση κάνοντας έτσι εφικτή και την υπηρεσία των πλυντηρίων-στεγνωτήριων.

Ο αποκλεισμός και η απομόνωση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που έχουν κορυφωθεί την δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας καθώς και η υπολειτουργία των δομών που παρέχουμε στήριξη σε αυτούς τους ανθρώπους μας προκαλέσαν έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Για το λόγο αυτό αναζητήσαμε λύσεις, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να συνεχίσουμε την παροχή των υπηρεσιών μας στις ευάλωτες αυτές ομάδες.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την UNHCR GREECE για την σημαντική δωρεά τους σε αναγκαία μη βρώσιμα είδη, τα οποία θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων.