ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 Υπηρεσίες διατροφής

3Στην Αλκυόνη λειτουργεί κουζίνα που τηρεί όλες τις προδιαγραφές και τους κανόνες υγιεινής. Τα γεύματα προετοιμάζονται από ειδικευμένο προσωπικό και οι ωφελούμενοι/ες έχουν την δυνατότητα να γευματίσουν στην τραπεζαρία του χώρου.

Παρέχετε πρωϊνό και μεσημεριανό σε τουλάχιστον 100 άτομα, Δευτέρα με Παρασκευή. Το μενού έχει σχεδιαστεί βάση της Μεσογειακής κουζίνας, και στο μεσημεριανό προσφέρεται κυρίως γεύμα, σαλάτα, φρούτο, ψωμί και τσάι.

Οι ώρες λειτουργίας του πρωϊνού είναι 09:15 με 10:30 και του μεσημεριανού 11:30 με 13:30.

 

 

 

 Διανομή ρουχισμού και μη βρώσιμων ειδών

Τα είδη ένδυσης και υπόδησης προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές πολιτών και οργανώσεων, τα οποία το προσωπικό και οι εθελοντές/ντριες καθημερινά διαλέγουν και ταξινομούν.

Οι ωφελούμενοι/ες έχουν έτσι τη δυνατότητα να κινηθούν σε έναν άρτια τακτοποιημένο χώρο και να επιλέξουν τα είδη που έχουν ανάγκη.

Η διανομή σε παιδικές πάνες, βρεφική τροφή και υπνόσακους πραγματοποιείται κατόπιν διερεύνησης από την κοινωνική υπηρεσία, βάσει ευαλωτότητας.

 

 

 

 

 

Προσωπική υγιεινή – Πλυντήρια και ντούζ

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι ωφελούμενοι/ες της Αλκυόνης έχουν την δυνατότητα να πλύνουν τα ρούχα τους και να κάνουν ντους.

Στον χώρο λειτουργούν τέσσερα πλυντήρια-στεγνωτήρια και δύο ντους.

Η υπηρεσία παρέχεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο (2315) 530644 ή με μήνυμα στη σελίδα του Facebook της Αλκυόνης @alkyonedaycenter.

 

 

Κοινωνική υπηρεσία

Η κοινωνική υπηρεσία της Αλκυόνης απαρτίζεται από Κοινωνικούς/κές Λειτουργούς, διερμηνείς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Είναι υπεύθυνη για την καταγραφή των ωφελούμενων, την διερεύνηση των αναγκών, την παραπομπή τους σε άλλες οργανώσεις  για υπηρεσίες που δεν παρέχει η Αλκυόνη και την παροχή βοήθειας σε διοικητικά θέματα που έχουν να κάνουν με δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης φροντίζει για την επίλυση θεμάτων που μπορεί να προκύψουν με την παροχή υπηρεσιών στην Αλκυόνη καθώς και διοργανώνει ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με ωφελούμενους/νες για ανατροφοδότηση.

Καταγραφές νέων ωφελούμενων γίνονται καθημερινά 09:30 με 12:30.